informacje branżowe - twitterinformacje branżowe - facebook
Tomasz Majcherek obejmuje stanowisko prezesa proALPHA Polska

HR / 2017.08.31

Zarząd  niemieckiej firmy technologicznej proALPHA, powołał na stanowisko prezesa polskiej spółki Tomasza Majcherka. Firma proALPHA, to jeden z czołowych, europejskich producentów rozwiązań i systemów ERP dla przedsiębiorstw produkcyjnych, usługowych i handlowych. Klientami proALPHA w Polsce są zarówno małe, jak i wielkie firmy, wśród nich  liderzy swoich branż, m.in.: Groclin Group, Kabel Technik Polska, LUG Light Factory, czy producent sztucznych serc - Berliner Heart

Tomasz Majcherek jest absolwentem Politechniki Wrocławskiej. Ukończył też studia executive MBA prowadzone w ramach programu partnerskiego Uniwersytetu Warszawskiego i University of Illinois. Przed objęciem stanowiska prezesa proALPHA Polska, Tomasz Majcherek był dyrektorem sprzedaży w SAP Polska, odpowiedzialnym za sprzedaż rozwiązań dla branży produkcyjnej, handlowej oraz usługowej. Wcześniej, współpracował z firmą EY jako doradca w dziale transformacji IT. Przez kilkanaście lat, był  również związany z polskim oddziałem firmy Ericsson gdzie realizował duże projekty infrastrukturalne i usługowe jak np. budowa sieci transmisyjnej dla firmy Era GSM (obecnie T-Mobile) .

„Firma proALPHA to obecnie jedna z najbardziej dynamicznie rozwijających się firm, tworzących systemy klasy ERP. Widzimy duży potencjał rozwoju rynku polskiego, szczególnie w segmencie małych i średnich przedsiębiorstw produkcyjnych. proALPHA  ma w tym zakresie ogromne doświadczenie i świetny zespół specjalistów. Jestem przekonany, że moje wieloletnie  doświadczenie w branży nowych technologii IT oraz doświadczenie w realizacji skomplikowanych przedsięwzięć i projektów, przyczyni się do dynamicznego wzrostu pozycji rynkowej proALPHA w Polsce” – powiedział Tomasz Majcherek prezes proALPHA Polska.

W ramach realizowania strategii firmy, proALPHA rozbudowuje warszawski oddział spółki, który będzie trzecim oddziałem tej firmy w Polsce.

„Rozbudowa oddziału warszawskiego to ważny element planu rozwoju firmy i ekspansji rynkowej w Polsce. Do końca roku, nasze biuro w stolicy będzie w pełni samowystarczalne i zdolne do sprzedaży oraz realizacji projektów. Otwarcie nowego oddziału proALPHA, to też szansa rozwoju zawodowego dla naszych specjalistów. Właśnie rozpoczęliśmy kolejny etap  rekrutacji, m.in. na stanowiska konsultantów, programistów oraz handlowców.  Pragnę też podkreślić, że mamy ambitne plany rozwoju spółki w Polsce i chcę, aby nie był to ostatni oddział, który powstanie oprócz biura centralnego proALPHA w Zielonej Górze i oddziału w Gliwicach” – dodał Tomasz Majcherek prezes proALPhA Polska.

Na polskim rynku proALPHA działa już od 15 lat, a globalnie od ponad 20 lat. Jest jedną z najszybciej rozwijających się firm, tworzących systemy klasy ERP i łączy w sobie globalny zasięg działania z etosem firmy inżynierskiej.

źródło: informacjebranzowe.pl

informacje branżowe