Każdego roku klienci Emirates delektują się ponad 45 milionami wyśmienitych czekoladek
Z okazji Światowego Dnia Czekolady obchodzonego 7 lipca, linie Emirates przyjrzały się spożyciu tego przysmaku przez swoich klientów. W ubiegłym roku na pokładach wszystkich samolotów pasażerowie zjedli 45 milionów kawałków czekolady oraz mnóstwo pysznych deserów.
Aby umilić podróżowanie, linie Emirates serwują rzemieślniczą czekoladę we wszystkich klasach na 140 trasach na całym świecie. W ciągu ostatniego roku klienci klasy ekonomicznej zjedli 36,3 milionów czekoladek, a pasażerowie nowo wprowadzonej klasy ekonomicznej premium – 322 tysięcy czekoladek. W klasie biznes zjedzono 8,2 milionów czekoladek, a w klasie pierwszej, gdzie istnieje dostęp do nieograniczonej ilości tego smakołyku 122 tysięcy dużych bombonierek.
Wyróżniona czekolada na pokładzie
Linie Emirates ściśle współpracują z koneserami czekolady z całego świata i co 3 miesiące zmieniają jej rodzaj, aby regularnie zachwycać pasażerów. Obecnie na pokładzie znajduje się francuska premium czekolada marki Valrhona.
Firma ta, cieszy się uznaniem na całym świecie i jest wybierana przez prestiżowych szefów kuchni i smakoszy czekolady. Valrhona została założona we Francji w 1922 roku przez cukiernika Albérica Guironneta. Od ponad 100 lat z pasją i skrupulatnością tworzy wyjątkowe czekoladki, a jego firma słynie z dążenia do doskonałości i innowacji w sztuce produkcji czekolady, a także z zaangażowania w etyczne źródła zaopatrzenia i odpowiedzialność za środowisko.
Emirates wybiera produkty od najbardziej renomowanych producentów czekolady na świecie, w tym Bateel, Coco Jalila i Forrey & Galland ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich, Butlers z Irlandii, Godiva, Canonica i Neuhaus z Belgii, Pacari z Ekwadoru oraz Hotel Chocolat z Wielkiej Brytanii.
Czekoladowe desery na pokładzie Emirates
We wszystkich klasach klienci mogą skosztować czekoladowych kompozycji i gorącej czekolady. W klasie pierwszej na klientów czekają wyśmienite desery czekoladowe, takie jak mus z marakują, aksamitny fondant z kremem mascarpone, delikatna tarta z białej czekolady czy wegańskie ciasto czekoladowe z orzechami pekan z dodatkiem bitej śmietany.
W klasie biznes i ekonomicznej premium klienci skosztować mogą wegańskiej tarty czekoladowej z awokado, kremowego banana z mango i mleczną czekoladą lub czekoladowej markizy mokka z solonym karmelem. W klasie ekonomicznej klienci mogą spróbować musu czekoladowo–pomarańczowego lub ciasta karmelowego z mleczną czekoladą i pikantnym coulis malinowym.
Na dłuższych trasach serwowane są czekoladowe batoniki, a podczas świąt dzieci są częstowane czekoladowymi lizakami. Klienci klasy pierwszej mogą skosztować ciemnej czekolady Lindt z zawartością 85% kakao, która znajduje się w koszyku z upominkami. W saloniku pokładowym A380 Emirates można częstować się wegańskimi i niewegańskimi słodyczami, takimi jak M&Ms, ciastem czekoladowym i mini smakołykami.
Czekolada w poczekalniach Emirates
Saloniki Emirates oferują kuszące domowe lody czekoladowe oraz gorącą czekoladę Costa Coffee i szereg specjałów Emirates MasterChef. Wśród nich znajdują się czekoladowe przysmaki, to m.in. makaroniki, pyszne brownie, ciasto z białą czekoladą i nektarem z marakui.
Nowo wprowadzony wózek z deserami w klasie pierwszej Emirates, ma w ofercie czekoladowe specjały, jak trufle Valrhona Grand Cru z czekoladą Jivara 40% i Guanaja 70% oraz wykwintne desery: takie jak chrupiące ciasto z mlecznej czekolady z praliną z orzechów laskowych oraz soczyste ciasto z pieczonym bananem, czekoladą i karmelem.
Sprawdź menu obowiązujące podczas lotów liniami Emirates
źródło: informacjebranzowe.pl