informacje branżowe - twitterinformacje branżowe - facebook
Ryszard Lindner objął stanowisko Country Managera Infinix Mobility w Polsce

HR / 2022.08.05

Producent smartfonów Infinix wchodzi na polski rynek. Polskim oddziałem będzie zarządzał Ryszard Lindner, od wielu lat związany z firmami zajmującymi się telekomunikacją oraz dystrybucją urządzeń elektronicznych, takimi jak Orange czy Also, gdzie był odpowiedzialny za dystrybucję urządzeń Xiaomi.

Na nowym stanowisku Country Managera Ryszard Lindner będzie odpowiadał za wprowadzenie marki Infinix na rynek w Polsce i krajach bałtyckich, budowanie jej pozycji oraz rozwijanie sprzedaży. Ryszard Lindner od ponad 20 lat zdobywa doświadczenie w pracy w firmach polskich i międzynarodowych, z czego 15 lat na stanowiskach menedżerskich w sieci telekomunikacyjnej Orange Polska. Do swoich sukcesów zaliczyć może m.in. przygotowanie i wdrożenie marki nju mobile oraz zarządzanie nią do momentu osiągnięcia w sumie 800 tys. klientów zaledwie kilka lat od rozpoczęcia projektu. Był także odpowiedzialny za stworzenie procesu zarządzania terminalami w Orange Polska.  W ciągu ostatnich 3 lat w ABC Data, później Also, wspierał rozwój marki Xiaomi na 6 rynkach europejskich.

Rynek polski ma kluczowe znaczenie dla Infinix ze względu otwartość polskich konsumentów na testowanie nowości technologicznych oraz położenie geograficzne, które daje możliwość dalszej ekspansji. Jesteśmy nowoczesną marką rozumiejącą potrzeby użytkowników i liczymy, że uda nam się podbić serca mieszkańców Polski. Dotychczasowe doświadczenie Infinix pozwalają wierzyć, że połączenie wysokiej jakości produktów, przystępnej ceny, nowoczesnej technologii i designu umożliwia zdobycie nawet bardzo wymagających rynków - mówi Ryszard Lindner, nowy Country Manager Infinx w Polsce i krajach bałtyckich.

Infinix Mobility to szybko rozwijająca się marka technologiczna, która od 2013 roku zajmuje się projektowaniem, produkcją i sprzedażą na całym świecie urządzeń inteligentnych. Obecnie swoje produkty oferuje w ponad 40 krajach Azji, Afryki, Ameryki Łacińskiej i Bliskiego Wschodu. W tym roku zadebiutuje na rynkach polskim, czeskim i rumuńskim. Produkty Infinix Mobility tworzone są z myślą przede wszystkim o młodych użytkownikach i wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne, m.in. szybkie ładowanie, wyświetlacze o wysokiej rozdzielczości czy zaawansowane aparaty wyposażone w sztuczną inteligencję. Marka rozwija możliwości super szybkiego ładowania i w drugiej połowie roku planuje zaprezentować technologię 180W Thunder Charge, która pozwoli naładować baterię o pojemności 4500 mAh do 50 proc. w zaledwie 4 minuty. Wybrane modele smartfonów wkrótce będą dostępne w największych sieciach sprzedaży w Polsce.

źródło: informacjebranzowe.pl

informacje branżowe